Босна елиминирана, Македония и Израел играят днес за Евробаскет виза


Босна елиминирана, Македония и Израел играят днес за Евробаскет виза
Касъл се бори с Халперин (снимка: ФИБА)
31-08-2007 00:40

Македония и Израел ще определят днес в 21.30 българско време в Менорка последния отбор, участник на Евробаскет 2007.

Снощи Израел надигра Босна и Херцеговина със 67-60 и ги елиминира от борбата за първото място, осигуряващо виза за Европейското първенство.

Както и снощи срещу Македония, отборът на треньора Ненад Маркович изпита трудности в началото на мача и докато влезе в час Израел вече водеше със 16 точки (23-7 в края на първата част). Постепенно обаче босненците наваксаха пасива и в 27-мата минута изравниха (46-46). Това бе и максималното, което те сториха в този мач. Израел контролираше срещата от този монет докрая и не позволиха изненада.

Съставът на Босна и Херцеговина не разкри потенциала си и ключови играчи от тима разочароваха с представянето си. Ясмин Хукич не взе участие в срещата поради контузия, а друг основен играч Кенан Байрамович игра само 6 минути и завърши със скромите за него 3 точки. Както и вчера срещу Македония най-добре за Босна и Херцеговина игра Мирза Телетович. Той вкара 17 точки и взе 6 борби.

За Израел Амит Тамир вкара 15 точки, а Идо Козикаро и Джерон Робъртс добавиха по 11. По-важното за тях бе, че Звика Шерф завъртя така състава, че да може всичките му играчи да влязат в игра и съхранят сили за двубоя късно тази вечер.
Така победителя от мача утре между Македония и Израел ще има щастието да попадне в група А на започващия в понеделник Евробаскет 2007 заедно с отборите на Сърбия, Гърция и Русия.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи