Ердоган аут за Турция


Ердоган аут за Турция
Серкан Ердоган няма да играе за Турция(сн.ФИБА)
31-08-2007 11:07

Един от най-добрите турски баскетболисти в момента Серкан Ердоган прпоуска Евробаскет 2007. Причина за това е контузия в коляното на гарда, поради което той ще паузира около месец.

Ердоган, който вчера стана на 29 години е един от основните елементи в схемата на треньора Богдан Таневич. Той игра в турнира Ефес Пилзен миналата седмица в Истанбул, но е получил контузия на една от тренировките след него.

190-сантиметровият играч премина това лято от Тау Керамика в Ефес Пилзен. Той прекара два сезона в испанския клуб и е в основата на успехите му през последните години в Испания и Евролигата.
С липсата на Ердоган шансовете на Турция значително намаляват. Целта на отбора е да попадне сред тези, които ще имат възможност да спечелят олимпийска виза за Пекин. От Евробаскет 2007 за Олимпиадата се класират директно първите два в крайното класиране, а други 4 ще участват на предолимпийски квалификационен турнир.

Турция е в предварителна група с Литва, Чехия и Германия на Евробаскет 2007 и ще играе своите мачове в Палма де Майорка.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи