Найденов тренира със Спартак МВР, чака оферти от чужбина


Найденов тренира със Спартак МВР, чака оферти от чужбина
Симеон Найденов
01-09-2007 14:48

„В „гладна” форма съм”, каза за BulgarianBasket.com Симеон Найденов. „Подготвям се със Спартак МВР и очаквам моите агенти да ми намерят отбор в чужбина. До момента в който това стане ще съм при „полицаите”. Незнам дали ще участвам в квалификациите, всичко зависи от това дали ще съм още тук. Вероятността обаче е много малка.”

Найденов започна тренировки със Спартак МВР още в началото на Август и се намира в отлична форма. 26-годишното крило изкара един сезон в шведския Солна Викингс с отлични показатели от 15.0 точки средно на мач и втори по процент на стрелба от зоната за 3 точки (49 %) в първенството на скандинавците. Преди това бе част от българския шампион Лукойл Академик. След края на миналия сезон подписа предварителен договор със старото ръководство на  ЦСКА, който така и не влезе в сила след като клуба сега има друг собственик.

Спартак МВР се готви усилено за предстоящите квалификации за влизане в А-1. Освен Найденов, по-известните имена, които тренират в отбора на Борислав Арсов са още Николай Балев, Иван Тилев, Михаил Капитанов, Станислав Танов, Ивайло Василев, Петьо Иванов, Вене Венев и Ивайло Равуцов 
Както стана известно в началото на седмицата управителният съвет на БФБ взе решение 5 отбора да се яват на тях за попълване на последните 3 места за А-1. Освен Спартак МВР това са съставите на ЦСКА, Дунав 2007, Славия и Сливен. Квалификациите ще бъдат от 1-ви до 5-ти Октомври на неутрален терен.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи