Финикс се класира за финала в WNBA


Финикс се класира за финала в WNBA
Кросли вкара 6 тройки, но Пондекстър бе неудържима
02-09-2007 12:33

В едно невреоятно представление рано тази сутрин Финикс Меркюри победи с 98-92 Сан Антонио Силвър Старс и се класира за финала в WNBA. С това серията, която се играе до 2 победи приключи 2-0 и Финикс спечелиха Западната Конференция. Другият финалист ще бъде определен след трети двубой между отборите на Детройт Шок и Индиана Фивър.

Както и в двубоите на Сънс, жените сякаш са попили от атрактивната игра на мъжкият Финикс и показаха за пореден път невероятна игра в атака. Те залагат много на нападението и играят на високи обороти през цялото време. Затова и резултатността в срещите им е винаги голяма. Първата среща завърши 102-100 за Меркюри като гост в Сан Антонио.

Капи Пондекстър бе фантастична за домакините и вкара 9 от своите 33 точки в последните 5 минути на мача. Другата звезда Диана Таураси добави 18 за Финикс, които спечелиха 15 от последните си 16 срещи.

За Силвър Старс Шона Кросли вкара 6 тройки (5 през първото полувреме) за нейните 20 точки общо, но учудващо прекара по-голяма част от второто полувреме на резервната скамейка. София Йънг добави 19 точки и 10 борби за Сан Антонио, а гарда Беки Хемън 14 точки и 8 асистенции.

Сан Антонио Силвър Старс водеха през по-голяма част от двубоя, но не издържаха на агресивната игра на домакините в нападение. На полувремето те имаха 5 точки аванс (47-42), а 2 минути преди края мача бе равен.
„Разочарован съм, че не успяхме да вземем този мач,” каза треньорът на Сан Антонио Дан Хюз. „Мисля, че с играта си заслужавахме поне трети мач в тази серия.”

Финалът в WNBA започва в сряда.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи