Динамо Москва губи на финала в Пирот


Динамо Москва губи на финала в Пирот
Пекович вкара за победата на Партизан(снимка:ФИБА)
03-09-2007 00:04

На път за България и контролната среща с Лукойл Академик, московският Динамо участва на турнир по повод 55 години от основаването на баскетбола в Пирот, Сърбия.

На финала Динамо Москва падна от шампиона на Сърбия и Адриатическата лига Партизан Белград. Срещата бе много оспорвана и бе решена буквално със сирената. 21-годишният Никола Пекович направи добавка след пропусната стрелба от далечно разстояние и наруши равенството за крайното 93-91. Дошлият от Сиатъл Суперсоникс нов плеймейкър в Партизан Милтън Паласио игра много добре и завърши с 19 точки, 5 борби и 5 асистенции.
За гостите от Динамо над всички бе дуото Хенри Домеркант и Травис Хансен с по 28 точки.

И в двата отбора има отсъстващи, които имат задължения към различни национални гарнитури. От Динамо Москва в България на контролата с Лукойл Академик няма да участват руснаците Сергей Моня, Петр Самойленко и Серегй Биков, хърватина Никола Пркачин, литовеца Робертас Явтокас и гръка Антонис Фоцис. Всички те с изключение на счупилия наскоро пръст Фоцис ще участват на Евробаскет 2007.

Интересно е да отбележим, че легенди на сръбския баскетбол от близкото минало като Владе Дивац, Александър Джорджевич, Деян Бодирога, Жарко Паспал и Предраг Данилович бяха забелязани сред гостите предния ден по време на полуфиналите.

В мач за третото място Босна от Сараево победи местния Пирот с 96-71.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи