САЩ разби Аржентина, спечели ФИБА Америка


САЩ  разби Аржентина, спечели ФИБА Америка
САЩ спечели ФИБА Америка (снимка: Getty Images)
03-09-2007 15:32

Леброн Джеймс вкара 31 точки, от които 8 тройки за победата на САЩ над Аржентина с 37 точки във финала на ФИБА Америка. Американците победиха олимпийските шампиони от Атина със 118-81 и нито за миг не оставиха съмнение за превъзходството си над всички останали. Средната разлика от всичките им мачове на турнира във Лас Вегас бе 39.2 точки.

„Леброн изигра може би най-добрия мач в историята на САЩ на международно нво,” заяви треньорът Майк Кжижевки.

Кармело Антъни добави 16 точки и 8 борби, а Дуайт Хауърд завърши с 20 точки и 4 блока. Американците показаха за втори пореден мач, че имат отлична стрелба от далечно разстояние като вкараха общо 20 тройки.

Новият играч на Хюстън Рокитс Луис Скола отново бе най-добрия играч за Аржентина с неговите 23 точки.

Аржентина се класира за финала, въпреки липсата на основни играчи. Основната цел бе отборът да попадне сред първите два отбора, получаващи виза за олимпийските игри в Пекин. Това се случи без 4 от техните звезди, играещи в НБА. Ману Джинобили и Фабрицио Оберто от Сан Антонио Спърс, Андрес Ночиони от Чикаго Булс и Уолтър Херман от Шарлът Бобкетс пропуснаха ФИБА Америка.

„Този отбор на САЩ е един от най-добрите, които съм виждал,” каза треньорът на аржентинците Серджо Хернандез. „Никой няма да забрави първият Dream Team с Майкъл Джордан и Меджик Джонсън. Но този отбор с Коби Брайънт и Леброн Джеймс също има своите качества и е удоволствие за всеки да ги гледа как играят.”
В мач за третото място новият играч на Цибона Загреб Лари Айусо отбеляза 39 точки, а Карлос Аройо добави 30 за победатата на Пуерто Рико над Бразилия със 111-107.

Бразилия, Пуерто Рико и Канада заедно с отбори от всички останали континенти ще участват на допълнителния турнир преди Олимпиадата за последните три вакантни места.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи