Литва безпроблемно срещу Чехия


Литва безпроблемно срещу Чехия
Мачиулис е фалиран от Некаш (снимка: ФИБА)
04-09-2007 21:30

Литва постигна втора победа на Европейското първенство по баскетбол в Испания. Литовците се наложиха над Чехия с 95-75 и оглавяват категорично група С, където са още тимовете на Германия и Турция.

Отборът от прибалтийската република на практика си осигури успеха още през първото полувреме, след две много силни четвъртини - 32:15 и 22:16. Възпитаниците на Рамунас Бутаутас обаче се отпуснаха след почивката и дадоха възможност на съперника от Чехия да стопи разликата до 12 точки.

През заключителната част Литва вкара в игра силно оръжие - стрелба от тройката и отказа чехите от мисълта за обрат. Клейза, Ясаитис и Кшищоф Лавринович реализираха важните точки за „зелените”.

Звездата на литовския тим Шарунас Ясикевичус стисна зъби и въпреки контузията на дясното коляно се появи в игра и вкара 10 точки, направи две асистенции и взе две борби на 23 минути на паркета.

Четирима баскетболисти на Литва завършиха с двуцифрен точков актив. Единият от близнаците Лавринович - Кшищоф реализира 22 точки,  брат му Дариуш вкара 12, а Линас Клейза добави 14.
Най-изявеният играч на Чехия Иржи Уелш бе удържан от литовската защита само до 18 точки, като успя само веднъж да намери целта от зоната за три точки.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи