Евробаскет 2007 - ден трети


Евробаскет 2007 - ден трети
05-09-2007 18:40

Евробаскет 2007 - ден трети

5 СЕПТЕМВРИ
Група A

19.00 Израел - Сърбия

21.30 Русия – Гърция 
 

Безспорно по-интересният от двата мача ще бъде този между Израел и Сърбия, тъй като загубилия ще бъде елиминиран и ще трябва да си тръгне от първенството. След нещастната загуба с една точка след продължение от Гърция, треньорът на Сърбия Зоран Славнич ще има трудната задача да мотивира играчите си за този решителен сблъсък за третото място в групата, което дава право за класиране напред. Играчите на Израел изглеждаха доста изморени по време на първите две срещи от тази първа фаза и ще е изненада, ако победят.

Русия и Гърция играят за това кой да влезе в следващата фаза без загуба. И докато руснаците играят по-убедително, настоящия европейски шампион Гърция все още не разкрива пълните си възможности. 
 

Група B

20.00 Португалия – Латвия

22.30 Хърватска – Испания (ТВ България) 
 

Латвия се оказва доста добър и добре подготвен отбор. След като изненадаха Хърватска в първия ден, те играха сполучливо и срещу Испания през първите двадесет минути. Би трябвало да не срещнат затруднения срещу аутсайдера Португалия.

Във вторият мач, който зрителите ще могат да наблюдават по сателитния канал ТВ България домакинът Испания посреща в Севиля отбора на Хърватска. Всичко друго освен победа на Испания ще бъде равно на чудо. 
 

Група C
19.00 Литва – Германия

21.30 Чехия - Турция  
 

Германия и Литва се борят за първото място и това кой отбор да влезе без загуба в следващата фаза. Ще видим един интересен сблъсък между лидерите на двата отбора Шарунас Ясикевичус и Дирк Новицки.

Чехия и Турция пък ще се борят за третото място, което гарантира участие в следващия етап от състезанието. Турците ги е обхванала една апатия и нищо чудно да си тръгнат след този мач.  
 

Група D

20.00 Словения – Франция

22.30 Полша – Италия   
 

Словения и Франция са без загуба и както и в предишната група се борят за първото място в групата. Словения се справи безпорблемно с Полша, докато Франция използва силни последни минути, за да се поздрави с успех.

Италия и Латвия пък ще определят кой отбор от тази група ще си тръгне за в къщи. Италия бе в мача вчера до последните няколко минути, в които те не се спраявиха с опазването на френската звезда Тони Паркър. Все още длъжници на „скуадра адзура” са НБА звездите на отбора Марко Белинели и Андреа Барняни.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи