Вукашин Живкович в Ямбол


Вукашин Живкович в Ямбол
Вукашин Живкович ще играе в Ямбол
05-09-2007 10:23 | yambol.basketball-bg.com

Сръбският плеймейкър Вукашин Живкович е първото ново попълнение на баскетболния „Ямбол”, информира официалният сайт на клуба.

Живкович е роден на 10 май 1988 година в Белград. Висок е 190 см  и е започнал своята баскетболна подготовка в школата на белградския гранд „Цървена звезда”. От миналата година преминава в баскетболната Академия на „Овергаз”. През пролетта на сезон 2006-07 Академията го преотстъпи на софийския „Левски”. В синия отбор младият баскетболист изигра седем мача. За 9.7 минути в игра той отбелязваше по 2.1 точки. Добавяше към актива си по 1 борба и по 1 асистенция. За юношеския отбор на „Овергаз” Живкович игра във финалите на Държавното първенство в тази възрастова група. На тях плеймейкърът бележеше по 12.3 точки, хващаше по 3.5 борби и подаваше по 3 завършващи подавания на своите съотборници.
С привличането на Вукашин Живкович, Иван Чолаков намери алтернатива на своя стартиращ плеймейкър Станислав Говедаров, а Овергаз Академия изпълни своето обещание да ни отдаде под наем своя най-добър баскетболист. Всъщност те правят силен трансферен ход, защото в Ямбол при треньор като Чолаков момчето ще може да развие своя безспорен талант и потенциал.

Междувременно отборът на Ямбол замина на 4 дневен лагер. От сряда до събота баскетболистите ще бъдат в морския комплекс „Камчия”. Там момчетата на Иван Чолаков ще работят предимно за физическа подготовка, като тежките тренировъчни занимания ще бъдат разнообразявани с игра на футбол и волейбол на плажа. За морето заминаха седем баскетболисти, като юношите Диян Парушев, Мартин Раднев и Методи Илиев останаха в Ямбол. С ямболският отбор за „Камчия” замина и националът Димитър Ангелов, който от една седмица тренира с тима ни. Шампионът с „Ямболгаз” за 2002 година си урежда трансфер в чужбина и използва възможността да подържа формата си с „Ямбол”.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи