Ивица Вукотич е новият гард в Дунав 2007


Ивица Вукотич е новият гард в Дунав 2007
Шопов и Тмушич чакат днес ново попълнение
05-09-2007 11:12

Ивица Вукотич е името на гардът, който ще подсили Дунав 2007. Той е на 30 години,  роден в Крагуевац, но с босненски паспорт и играе като плеймейкър. Има интересна биография, като е играл досега в Германия, Македония, Румъния, Сърбия, Босна и Черна Гора. В характеристиката му се казва, че може както да бележи, така и да подава доста добре.

През сезон 2001 е номер едно по асистенции в Македония (4.8 на мач) с отбора на Куманово. Следващата година за германския Йена вкарва по 17.3 точки и подава по 5.2 асистенции в германската втора бундеслига. През 2005 е втори най-добър подавач в Румъния с Петром Тимишоара. Миналата година започва в македонския Охрид преди да се премести в Йединство Биело Поле в Черна Гора. Същият пристига по препоръка на Нинослав Тмушич, който през лятото смени Ямбол с Дунав 2007.

Вукотич пристига днес и ще се включи директно в подготовката на отбора. С привличането на гарда приключва селекцията на русенци, които ще са един от петте отбора, които ще участват на квалификациите за влизане в мъжката А-1 в началото на Октомври.
Дунав 2007 се върнаха от високопланинската си подготовка, след което треньора на отбора Румен Шопов даде почивка на играчите за два дни. Те подновяват заниманията си днес в Русе.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи