Лукойл Академик подписа официално с Петрослав Зафиров


Лукойл Академик подписа официално с Петрослав Зафиров
Петрослав Зафиров подписа с Лукойл Академик
05-09-2007 11:10

Баскетболният шампион Лукойл Академик подписа днес официално двугодишен договор с крилото Петрослав Зафиров. 203-сантиметровият баскетболист тренира със „студентите” от началото на подготовката им, като привлече вниманието на старши треньора Желко Лукаич и на ръководството на клуба. 25-годишният Зафиров има опит както в българското първенство, така и отвън океана, където играе в отбора на престижния университет Тенеси Стейт в първа дивизия на колежанския шампионат, а през последната година е в отбора на Маунтейн Стейт в NAIA.

В България кариерата на Петрослав Зафиров стартира в детско-юношеската школа на Черно море, преминава в БУБА Баскет през 1997 г., връща се отново в Черно море през 2001 г., следват Спартак МВР и Видин за по половин сезон.

Когато е на 16 години Зафиров застава начело на младежкия национален отбор, където остава до 19-годишна възраст. Талантливият баскетболист е участник на европейско първенство през 2000 г. с юношеския отбор. Варненецът е известен с точната си стрелба от далечно разстояние.

През 2003 г. Зафиров заминава за САЩ, където играе две години в така наречения Junior College на Уайоминг. През лятото на 2005 г. се мести в Тенеси Стейт, чийто отбор играе в първа дивизия в NCAA. През 2006/2007 г. е в отбора на Маунтейн Стейт в NAIA, който достига до финали. През тази година Зафиров приключи колежанското си образование и се завърна в България.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи