Загуба от Израел намали шансовете


Загуба от Израел намали шансовете
Лейн Селвин с 16 точки за Израел (снимка: ФИБА)
05-09-2007 18:40

Шансовете на българският женски национален отбор да се класира за Евробаскет 2007 в Италия значително намаляха след като претърпяха загуба от Израел в Рамат Ган със 64-76.

Пет минути преди края на мача резултата бе равен 60-60, но серия от 10 на 0 реши мача в полза на Израел. Докрая домакините вкараха 16 срещу само 4 точки и заслужено спечелиха.

България излезе в състав Милена Томова, Елена Йоловска, Теодора Петрова, Светла Асенова и Албена Бачкова.

Срещата не започна добре за българките и след три минути и половина игра старши треньорът на отбора Георги Божков бе принуден да вземе тайм аут при 2-8 за Израел. Първата четвърт премина под диктовката на домакините, но в последната минута чрез тройки на Радостина Димитрова и Милена Томова България успя да изравни 15-15.
Още в самото начало на втората четвърт Димитрова вкара и българките за пръв път поведоха в мача (17-15). Най-голямата разлика в полза на нашите баскетболистки бе 6 точки в 19-та минута (35-29), но последва отпускане и в крайна сметка се оттеглиха на почивката с 3 точки аванс.

Веднага след нея Израел успя да поведе, а българките срещаха затруднения в атака. В период от 4 минути не успяха да отбележат нито точка (24-28 минута).

7 минути и 28 секунди преди края Израел се откъсна с 8 точки (58-50), но два коша на Албена Брънзова и Таня Чиров и тройка на Теодора Петрова намалиха резултата до само 1 точка. В средата на частта благодарение на нова тройка, този път на Милена Томова българките изравниха 60-60. Оттам докрая нашите спряха да играят и загубиха концентрация. Резултата е ясен, неприятна загуба в много важна среща, която България бе длъжна да спечели. В крайна сметка тя може да ни коства евентуалното класиране за допълнителния квалификационен турнир.

Най-резултатна за България бе Таня Чиров със 17 точки, а тя добави и 5 борби. Милена Томова завърши с 15 точки. Това бяха двете баскетболистки в българския отбор с двуцифрен точков актив.

От Израел Лейн Селвин вкара 16 точки, а Лирон Коен не само отбеляза 15 точки, но и подаде за 7 коша на съотборничките си.
В събота България гостува на Унгария, която бе победена преди седмица в Перник убедително. Сега задачата да спечелим групата минава през задължителна победа като гост над унгарките, колкото и трудно да изглежда това.

 


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи