Детройт поведе на Финикс във финала от WNBA


Детройт поведе на Финикс във финала от WNBA
Пленет Пиърсън срещу Диана Таураси (снимка: WNBA)
06-09-2007 10:42

През изминалата нощ Детройт победи Финикс със 108-100 в мач номер 1 от финала в WNBA. При това те го направиха без една от най-добрите си състезателки Шерил Форд. Това бе най-резултатната среща от финали в WNBA досега.

Шампионките от миналата година Детройт едвам се промъкнаха от Източната конференция след трудни серии с Ню Йорк и Индиана Фивър. От друга страна Финикс бяха без загуба в плейофите тази година.
Какви бяха техните шансове без MVP-то на All-Star мача и най-добра в отбора Форд?

Пленет Пиърсън и Кара Бракстън влязоха като резерви и вкараха общо 45 точки и взеха 22 борби, като заместиха достойно в подкошието звездата на отбора. Пиърсън, която спечели WNBA наградата за най-добра резерва този сезон игра първите си три сезон в лигата именно във Финикс. Тя вкара 26 точки и взе 10 борби.

Детройт овладя 18 борби повече (48-30), а освен това резервите им вкараха 38 точки повече от съперника (50-12).

„Това бе една прекрасна победа за нашия отбор. При липсата на основен играч нашите резерви се включиха великолепно,” каза треньорът на Детройт Бил Леймбир. Той разбра сутринта пред мача, че Форд няма да може да вземе участие в мача и добави, че се надява тя да бъде в състава за втората среща.
Пени Тейлър вкара 32 и Капи Пондекстър добави 27 за Финикс, но отбора им срещна трудности след като най-добрата им състезателка Диана Таураси пропусна по-голяма част от мача след натрупани фалове. Таураси, която имаше средно по 20.0 точки в плейофите тази година и 25.0 средно в редовния сезон не вкара дори и точка през първото полувреме. Накрая тя завърши с 10 точки, но игра само 22 минути.

В края на мача Дийна Нолан и Капи Пондекстър си размениха гневни думи и бяха разделени от двата отбора. Пондекстър не пожела да коментира инцидента след мача.

„Свършено е вече. Няма нужда да го коментираме.” каза тя.
Втората среща е в събота вечерта българско време като Детройт отново е домакин. Играе се до три победи от пет мача.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи