Евтимов в отлична форма, чака договор с Дойче Банк


Евтимов в отлична форма, чака договор с Дойче Банк
Евтимов отново топ стрелец за отбора си с 22 точки
06-09-2007 12:23

Илиян Евтимов продължава със силните си изяви за новия си клуб Дойче Банк Скайлайнърс. В момента те са на предсезонна подготовка в Турция и използват момента да изиграят няколко контроли с местни тимове.

201-сантиметровото крило бе най-добрия играч за германците в приятелския мач срещу Тед Колежи Анкара. Евтимов отбеляза 22 точки и грабна 8 борби. Мачът завърши наравно 73-73 и двамата треньори решиха да не се играят продължения.
Евтимов, който игра през миналия сезон за Виртус Болоня премина наскоро в германския тим. Засега той все още е на пробен период, но вероятността да подпише с германския клуб е много голяма.

Местната преса в Германия подчертава, че статистиката обикновено не лъже. Играч, който никой не е слагал в сметките си да попада в стартовата петица е топ-стрелец в 5 от изиграните 7 контролни срещи. Средно той бележи по 19.1 точки в тези мачове.
„С добра ръка, великолепен характер и перфектно пасва на отбора” е само извадка на авторитетното издание „Франкфуртер Рундшау”.

Дойче Банк Скайлайнърс се връщат от лагера в Турция на 12 Септември. Тогава те трябва да преценят дали ще могат да плащат заплатата на играча, който има все още действащ контракт с Виртус Болоня. Там обаче той не намери мястото си и в 15 мача в Италия вкара едва 3.1 точки на среща.
„Тук аз имам възможност да играя и се развивам като играч,” коментира Евтимов в очакване да остане във Франкфурт.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи