Левски вариант за Асен Великов


Левски вариант за Асен Великов
Асен Великов
06-09-2007 20:57

Асен Великов най-вероятно ще продължи кариерата си в Левски. 21-годишният гард на шампиона Лукойл Академик се очаква в скоро време да премине при „сините”. След като вчера и бившият плеймейкър на Ямбол Ненад Джорич подписа с Лукойл Академик, шансовете на младият талант да получава възможност за изява през тази година значително намаляха. Само преди седмица шампионите привлякоха и американеца Антонио Бъркс на този пост.

Великов бе спряган също и за Балкан Ботевград, но по всяка вероятност ще подсили Левски. Той има действащ договор със „студентите” докрая на предстоящия сезон, но ръководствата на двата клуба преговарят за евнтуалното му преминаване преди старта на новото първенство.

През миналата година той игра в 29 мача с Лукойл Академик и вкара 4.9 точки за 13.5 минути на среща. Шампион и носител на купата на България с новия си отбор, но не получи достатъчно игрово време от старото треньорско ръководство. Бе включен в националният мъжки отбор на страната за миналите вече допълнителни квалификации за Евробаскет 2007.
Юлиан Радионов е основният плеймейкър на „сините”, но той претърпя сериозна контузия на полуфинала за купата на България през март тази година. Въпреки, че от Левски се надяват той да е на 100 % за началото на първенството на 10 Октомври, те търсят и резервен вариант на този пост.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи