Балев на проби в Аполон Лимасол


Балев на проби в Аполон Лимасол
Балев може да заиграе в Кипър (снимка:gong.bg)
07-09-2007 01:11

Николай Балев има шанс да стане съотборник на Бойко Младенов в кипърския Аполон Лимасол. Крилото замина на проби в Кипър, вече няколко дни тренира с отбора и има вероятност да подпише. Решението ще бъде взето в началото на другата седмица.

29-годишният Балев остана без отбор, след като от Спартак Плевен не му подновиха договора за новия сезон. Миналата година той изигра 24 мача за Спартак като вкара 6.6 точки и взе 2.5 борби под коша. Последните два сезона носи екипа на плевенчани, а преди това е играл също за Ямбол, отново Спартак Плевен, Левски, ЦСКА и Славия София. Той е 4 пъти шампион на България – 1995, 1996, 1998 и 1999. Участва в мача на звездите през 2004 година.

Това не е първото излизане в чужбина на 207-сантиметровото крило, той има участие за Сависки Хопси Полцела в Словения, Албофейра в Португалия и Истанбулспор в Турция.
Преди да замине Балев поддържаше форма с отбора на Спартак МВР. Ако не бъде одобрен от шефовете на Аполон Лимасол има голяма вероятност да подсили тима на „полицаите” в квалификацията за влизане в А-1.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи