Световният срещу европейският шампион довечера в Мадрид


Световният срещу европейският шампион довечера в Мадрид
07-09-2007 09:51

ЕВРОБАСКЕТ 2007 - Мъже
Испания (3-16 Септември) 

Група E
1. Хърватска 4 (2-0)
2. Русия 4 (2-0)
3. Испания 3 (1-1)
4. Гърция 3 (1-1)
5. Португалия 2 (0-2)
6. Израел 2 (0-2)
  
7 СЕПТЕМВРИ
17.30 Португалия – Русия

С мачът между Португалия и Русия стартира втората фаза на шампионата. Русия е без загубена среща досега, допускат средно по 58.0 точки на среща. Андрей Кириленко показва високата си класа и едва ли точно португалците ще им създадат някакви проблеми.

Португалия изненада Латвия преди два дни и се класира за следващата фаза. Самото участие на Евробаскет 2007 за тази не толкова баскетболна страна е голям успех. Оттук нататък вече слаби или немотивирани противници както Латвия онзи ден...просто няма. Всичко друго освен лесна победа за руснаците ще бъде изненада.

20.00  Израел – Хърватска
Хърватска поднесе най-голямата изненада досега в първенството след като благодарение на тройката на Марко Томаш секунди преди края победиха фаворита Испания. След загубата от Латвия първия ден, хърватите си взеха поука и изиграха два силни мача. Те са фаворити в този мач и победатат днес ще им гарантира място в четвъртфиналите.

Израел след като премина целия допълнителен квалификационен пък изненада Сърбия и ги прати у дома. Всичко, което сториха до този момент евреите е достатъчно, за да кажат, че представянето им е успешно. Може би ще успеят да вземат още една победа срещу Португалия, но за четвъртфинал им трябва поне още една. Като гледам програмата и отборите с които ще трябва да играят, не виждам кой могат да изненадат. 
 

22.30 Испания – Гърция (ТВ България)

Финал преди финала. Мачът, който ще бъде излъчван пряко у нас и безспорно ще е хитът на вечерта. Световният срещу европейският шампион се изправят един срещу друг. Испанците нямат право на грешка повече тъй като влязоха със загуба във втората фаза. Всяка следваща загуба може да ги изхвърли от първите две места, които гарантират полуфинал. Същото важи и за гърците, но все пак Испания е фаворитът за титлата далеч преди започване на първенството. Хуан Карлос Наваро пропусна първите мачове вследствие леко мускулно разкъсване в абдукторите на десния крак. Той обаче заяви, че се надява да играе в първия мач от втората фаза късно довечера.

Гърция се промъкна без много усилия до следващия етап. Победиха Израел като в самия край натрупаха разлика, след това биха щастливо Сърбия с една точка и накрая не се справиха със здравата защита на Русия. Янакис обаче знае как отборът да набира скорост и да играе с всеки изминал мач по-добре. С други думи очаква ни зрелищен мач.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи