Колежанин подписа с ЦСКА


Колежанин подписа с ЦСКА
Лавел Пейн идва в ЦСКА
07-09-2007 12:53

Игралият във Флорида Сентръл колежанин Лавел Пейн подписа с ЦСКА. Той пристига днес с полет от Франкфурт. Крилото е на 22 години, висок е 203 сантиметра и ще се включи директно в подготовката на „червения” клуб. Той е подписал предварителен едномесечен договор с ЦСКА и ако от клуба го одобрят ще остане за две години.

Роденият във Форт Лодърдейл състезател играе като четворка, много добър борец е и с висок процент на стрелба. През последните две години той играе в първа колежанска дивизия на NCAA за Флорида Сентръл, където за 31 мача вкарва по 10.8 точки и взема по 5.5 борби на среща. Преди това е бил един от най-добрите играчи две години подред в Tallahassee CС. През последната си година там играе 29 мача със средно 12.1 точки в тях.

„Имаме подписан договор с него. Той е за един месец тук до 10 октомври. Ако го харесаме, веднага след това ще подпишем с него за две години. Такава е клаузата в договора,” каза Росен Барчовски специално за BulgarianBasket.com. „Той играе като четворка, има дълги ръце и по това, което гледах на касетите мисля, че в България може да бъде използван и за петица. Млад е и доста перспективен. Това е най-важното за нас в този момент. Оптиваме се да налагаме млади играчи, имам много добри отзиви за него и се надявам той да оправдае очакванията ми.”

ЦСКА заминава утре за Солун за участие в четиристранния турнир, на който бе поканен.“Червените” срещат утре в 17.00 шампиона на Македония Струмица 2005. В другия полуфинал веднага след това играят гръцките Македоникос с Панорама. В неделя вечерта са финалните мачове, като първо играят загубилите от срещите в събота, след това победителите.
ЦСКА се връщат от Гърция в понеделник, веднага след допълнителната приятелска среща с Мент, която е от 17.30. След турнето в Гърция отборът ще търси съперници за контроли у нас преди квалификациите за влизане в А-1 в началото на Октомври.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи