Русия се класира за четвъртфиналите


Русия се класира за четвъртфиналите
Виктор Хряпа (снимка: ФИБА)
07-09-2007 21:22

Съставът на Русия продължи победния си ход след лесна победа над Португалия със 78-65. Играчите на треньора Дейвид Блат дори не се напрягаха и само на моменти показаха това на което са способни.

Русия поведоха от самото начало и използваха всяка възможност да натрупат надежден аванс, който да поддържат докрая. Още на полувремето разликата достигна 16 точки (46-30), а през второто дори стана и 20 точки  в 28-та минута от мача (61-41). Докрая срещата се доиграваше, а руснаците имаха възможност и да поиграят за публиката с няколко атрактивни изпълнения.

След тази победа Русия си осигури място на четвъртфиналите и оттук нататък ще се опита да намери място колкото се може по-нагоре, за да играе с по-слаб съперник от другата група.

Андрей Кириленко вкара най-много точки в мача – 16, а центъра на Чикаго Булс Виктор Хряпа добави 11 точки и 11 борби. Блат използва всички свои състезатели с изключение на Николай Падиуш.
Португалия попадна щастливо тук след като Хърватска изненада Испания преди два дни и по този начин избяга от тройната въртележка с тях и Латвия. Оттук докрая на тази втора фаза от шампионата те могат само да са радостни, че играят в елита на баскетболна Европа. Шансовете им за класиране на четвъртфиналите са равни на нула.

Жорже Коельо вкара 11 точки за Португалия, а Фернандеш, Жордао, Евора и Миранда добавиха всичките по 10.

Русия е един от трите отбори в първенството досега без загубена среща. Другите два са Словения и Литва.
 Двата отбора почиват в утрешния ден, а след това Португалия играе с Израел в опит да постигне първа победа във втората фаза, докато Русия се изправя срещу Испания с цел да запази нулата в колонката със загуби в таблицата с класирането.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи