Ямбол отново организира силен турнир


Ямбол отново организира силен турнир
ЦСКА и Ямбол ще мерят сили на "Петър Майсторо
08-09-2007 13:15 | yambol.basketball-bg.com

От 25 до 27 септември 2007 г. в Ямбол ще се проведе 7-я турнир в памет на спортният и обществен ямболски деятел Петър Майсторов, информира сайта на клуба. Участници в него ще бъдат освен домакините от „Ямбол” така също и елитните отбори на ЦСКА-София, Здравле-Лесковац и Пинар Каршияка – Измир.

Интересно е, че нито веднъж чуждестранен отбор не е печелил първото място в това състезание, въпреки силните отбори, които са били поканвани. Победителите в предните 6 турнира в тази надпревара бяха следните: „Ямболгаз” – 2000, 2001, 2002. ЦСКА – 2003, 2004 и в последното издание през 2006-та „Черно море ИГ”.
Този турнир всяка година предхожда старта на първенството и е отлична възможност за проверка на моментните качества на състезателите. Тази година той е изместен със седмица напред за да можем да осигурим участието на нашите добри познайници от Измир, тъй като турското първенство започва седем дена преди нашето. Именно срещу Пинар-Каршияка ямболският отбор направи дебюта си в Европейските клубни турнири и то с победа (62-54).

Здравле от сръбският град Лесковац е постоянен участник в силната сръбска елитна дивизия. Тазгодишното издание на турнира „Петър Майсторов” се очертава да бъде много силно, а това е добре дошло за феновете, които очакват силни изяви на своите любимци през предстоящият сезон.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи