Финикс взе реванш във финала на WNBA


Финикс взе реванш във финала на WNBA
Таураси върна Финикс в серията(снимка: WNBA)
09-09-2007 14:10

Финикс Меркюри изравни серията във финала на WNBA след като разби с 28 точки разлика 98-70 Детройт Шок в мач номер 2 от серията.
След сравнително слаб първи мач във финала, най-добрата състезателка на гостите Диана Таураси се развихри и отбеляза 30 точки за разгромната победа на своя тим.

Таураси игра само 22 минути в първата среща заради натрупани фалове. Този път тя също не изигра цял мач, а само 30 минути от него. Причината обаче бе друга, разликата в полза на нейния отбор. Освен вкараните 30 точки, тя добави 8 борби и 3 асистенции. Таураси успя в 7 опита от зоната за три точки и в 11 за 2 точки.

16 752 зрители имаше в залата в Детройт, които очакваха техният отбор да поведе с 2-0. За тяхно съжаление състезателките на легендарния играч на Детройт Пистънс Бил Леймбир не бяха дори и близо да го сторят. Въпреки, че една от най-добрите през сеозна, центъра Шерил Форд се завърна в игра след като пропусна първата среща. Тя вкара 5 точки и взе 7 борби, но престоя само 16 минути на терена.

Загубата с голяма разлика обаче не притеснява особено Детройт. Преди година те паднаха на финала от Сакраменто с 24 и с 20 точки в два от мачовете, но въпреки това станаха шампионки в лигата.
Първите два мача бяха изиграни в Детройт, а сега серията се мести във Финикс за следващите два. Първият е в сряда сутринта българско време. Ако е необходим пети мач в серията, то Детройт ще бъде домакин на него. Играе со до 3 победи.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи