Полша се класира за турнира в Ланчиано


Полша се класира за турнира в Ланчиано
Полша се класира за турнира в Ланчиано
09-09-2007 18:05

Женският национален тим на Полша се класира за допълнителния турнир за Евробаскет 2007 в Италия. Той ще се проведе в Ланчиано буквално преди самото Европейско първенство, което започва на 24 Септември и ще включва трите победителя от играещите се в момента квалификационни групи.

След победата си снощи над Финландия със 67-58 в група А, отборът на Полша има вече 3 победи и няма загуба, което на практика ги прави първи преди изиграването на последните две срещи в групата.

В група С Украйна спечели със 61-47 срещу Швеция в Киев и запази тероретични шансове за класиране напред. Това обаче трябва да стане през победа като гост идната сряда в Кошице над фаворита в тази група Словакия. Словачките нямат загуба от двата си мача и е малко вероятно да стъпят накриво в последните два мача в групата.

Най-интересно е в нашата група B, където ключов ще бъде сблъсъка между Израел и Унгария в сряда вечер. Победа на унгарките ги класира на първото място, докато ако Израел успее да спечели, ще остави отворена вратата за успех и на трите отбора. България посреща Израел идната събота в Перник в последния мач от групата. При равен брой победи и загуби ще се гледа коефициента, получен от броя вкарани срещу броя получени точки. Засега унгарките са в най-благоприятна ситуация, но пък те не играят в последния кръг и всичко може да се случи.

Системата за допълнителните турнир при жените е същата каквато бе при мъжете, победителите играят за класиране на Евробаскет 2007, докато класиралите се на третите места се срещат помежду си за оставане в дивизия А.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи