Последен шанс за Турция и Италия


Последен шанс за Турция и Италия
Последен шанс за турците днес срещу Италия
10-09-2007 10:55

Днес Евробаскет 2007 предлага нови три срещи от група F, които може би ще изяснят доста неща в класирането в нея.  
 
Група F
1. Литва 6 (3-0)
2. Словения 6 (3-0)
3. Франция 5 (2-1)
4. Германия  4 (1-2)
------------------------------
5. Италия 3 (0-3)
6. Турция 3 (0-3)

10 СЕПТЕМВРИ
17.30 Италия – Турция

Днешната програма стартира с мачът между два отбора, изправени пред угрозата да не продължат на четвъртфиналите. Имат по 3 загуби, без спечелен мач и който загуби в тази среща със сигурност казва довиждане на Евробаскет 2007. Турция за пореден път не приличаше на отбор в последния мач срещу Словения. Те успяха да вкарат едва 51 точки, крайно недостатъчно за мачове от Европейско първенство.Мехмет Окур, Хидо Туркоглу и Ибрахим Кутлуай са лидерите в отбора, но треньора Богдан Таневич не дава шанс на по-младите Акьол и Илясова да се изяват. Липсва Керем Тунчери, който да въведе ред в играта на отбора. Младите Ацур и Арслан нямат опита да поставят нужните елементи на съответните места.Турците имат много малък шанс да се класират напред и той минава през две победи в оставашите им два мача, днес срещу Италия и в сряда срещу Франция. Една грешна стъпка и са аут.

Италия затрудни максимално Литва в последната среща, но така и не успя да се поздрави с успех накрая. Във всеки мач все по малко не им стига на момчетата на Карло Рекалкати. Сега вече те няма какво да губят, а и срещат значително по-мек противник. Очакваме най-после четирите „Б” в отбора - Барняни, Белинели, Булери и Базиле да се разгърнат и спечелят.

20.00 Литва - Франция
За мен най-интересният мач от днешната програма. По ред причини, въпреки, че и двата отбора са се класирали за четвъртфиналите. Първо, и двата отбора ще търсят победата с цел първото място в тази група, което ще позволи да се избяга от Испания на полуфинал. Второ, двата отбора са много изравнени и победителя е крайно неизвестен. И трето, не на последно място разбира се един мини двубой между една доказала се в НБА звезда Тони Паркър срещу неполучилия достатъчно респект в лигата отвъд океана Шарунас Ясикевичус. Паркър се нагърбва с индивидуални акции, докато Ясикевичус повече играе за отбора. Нищо чудно обаче други състезатели да решат изхода от този двубой.

Литва е без загуба досега, докато Франция има само една при нещастния финал на мача срещу Словения.Отлично представяне до този момент за Каукенас, Шишкаускас и Дариуш Лавринович от Литва и за Къркси, Пиетрус и Туриаф от Франция. Литовците разполагат с по-качествени играчи на резервната скамейка и това може да окаже решаващо значение в срещата.  
 
22.30 Германия – Словения (ТВ България)

Германия разчита прекалено много на Дирк Новицки и това рано или късно може да се окаже пагубно за отбора. Той отново е в страхотна форма, но явно има нужда от помощ, за да може да постигне нещо повече отбора му. Добри думи заслужава и Адемола Окуладжа, но след него се очаква много от така наречените помошни играчи като Фемерлинг, Ролер, Гарет и Грийн. Те определено могат повече, а и самия Новицки трябва да направи така, че да ги въвлича повече. Дирк има само 4 асистенции от началото на първенството, съвсем недостатъчно, имайки предвид, че е постоянно дублиран в акциите си.
След като измъкна два мача с по точка разлика над Франция и Италия в груповата фаза, Словения не срещна трудности срещу Турция и върви без загубен мач до този момент. Отборът не блести с кой знае каква игра, но залага на безкомпромисната защита, дългото нападение и борбата в подкошието. Матиас Шмодис и Рашо Нестерович са сериозна преграда отдолу, но не бива да пренебрегваме и Урош Слокар и Горан Ягодник. Шмодис е най-резултатен в отбора, въпреки, че играе само по 22 минути на мач. Не очаквайте много кошове в този мач, всичко опира до колко Дирк ще бъде опазен от словенците и дали колегите му ще вкарат някоя друга точка.
Загуба на Германия и победа на Италия прави мачът помежду им в сряда решаващ за четвъртото място, даващо право за класиране напред.


Оставащи мачове в групата:


12 СЕПТЕМВРИ
17.30 Германия – Италия
20.00 Франция – Турция
22.30 Словения – Литва


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи