Още един българин в Кипър


Още един българин в Кипър
Филипс Колидж се подсили с Петър Загоров
10-09-2007 16:03

21-годишният Петър Загоров е поредният българин, който ще играе в Кипър. Той бе привлечен в отбора на Филипс Колидж от Дивизия Б на кипърското първенство.

През изминалата година Филипс Колидж завършва на второ място в Дивизия Б, но не успя да се класира за най-добрата лига в Кипър. Сега новият треньор на отбора Антонис Константинидис има амбицията да вкара тима сред най-добрите. Това са мотивите и за активността на Филипс Колидж на трансферния пазар. Сред привлечените е и вече бившото крило на Берое Стара Загора Петър Загоров. Освен него в тима ще играят още и Никос Йоану от Олимпос Агланциас, Алексис Георгиадис от Ахилеас Каймакли, Александрос Пападопулос и Петрос Антониу от Омония Никозия. От миналата година ядрото на отбора се запазва и във Филипс Колидж остават Гиоргиос Константину, Лоизос Хадживасилиу, Гиоргос Шакалис, Антреас Папаниколау, Димитрис Питакис и Андреас Хаджитеодору.

Петър Загоров е висок 198 сантиметра и играе като „4”. Юноша на клуба и досега е играл само за старозагорския клуб. Амбициите му обаче го отвеждат в кипърския клуб, където ще има по-голяма възможност за изява. Берое Стара Загора подаде заявка за участие в А-2 и ще чака утрешния жребий, за да разбере програмата си за новото първенство.

Бойко Младенов подписа наскоро в кипърския Аполон Лимасол и вече цяла седмица се подготвя с новия си клуб. Той обаче ще играе в най-добрата кипърска дивизия А.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи