Георги Божков: „Имаме голям шанс и ще се борим до последно да успеем”


Георги Божков: „Имаме голям шанс и ще се борим до последно да успеем”
Георги Божков се надява на успех
12-09-2007 15:39

След победата на Израел над Унгария с 22 точки разлика, срещата в събота в Перник на нашите с еврейките ще определи победителя в групата. Националният селекционер на женския национален отбор Георги Божков приема резултата от днешния мач нормално и в същото време се надява на успех в решителната битка в събота вечер.

„Получи се това, което очаквах. Както във всички мачове досега в нашата група, домакините успяха да вземат победата,” заяви Георги Божков за BulgarianBasket.com. “Малко съм изненадан от голямата разлика, но състава на Израел показа, че е сериозен съперник. Сега първото място ще се реши между нас и Израел. Няма да има голяма еуфория в нашите редици. Ще гоним победа с такава разлика, която да ни класира. Ще трябва да играем освободено, за да достигнем 12 точки в края. Те ще играят бавно, защото имат аванс. Ние трябва да отвърнем с добра защита, която да ни докара лесни кошове от контраатаки.”

Божков също подчерта, че в първия мач срещу Унгария публиката в Перник е оказала своето влияние за победата и добави:
„Надявам се публиката в Перник отново да ни подкрепи. В мача с Унгария тя се оказа голям фактор за победата на отбора. Имаме голям шанс, няма да ни бъде лесно и ще се борим до последно да успеем.”


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи