Поу Гасол е новият лидер в класацията за MVP на турнира


Поу Гасол е новият лидер в класацията за MVP на турнира
Гасол - MVP досега на Евробаскет (снимка: ФИБА)
13-09-2007 02:27

След изиграването на мачовете от втората фаза на Евробаскет 2007 испанецът Поу Гасол излезе начело в класацията за най-добър играч на първенството. Той има среден коефициент 25.3 от шестте изиграни мача, следва го Андрей Кириленко от Русия с 22.7, а германецът Дирк Новицки слезе на трета позиция с 22.0.

Новицки обаче все още си държи убедително първото място за най-добър стрелец на турнира с 24.3 точки средно на мач. На второ място в тази категория е Поу Гасол с 20.8, а трети е французина Тони Паркър с 19.5 точки на среща.

При борците с 10.0 борби средно на мач е латвийският център Андрис Биедринс, Кириленко падна на второ място с 9.7, а Дарко Миличич и Янив Грийн разделят третото място с 9.3 овладени топки.

Въпреки, че игра само 15 минути в последния мач, Шарунас Ясикевичус все още води при подавачите с 5.7 асистенции на среща. Втори е евреина Меир Тапиро с 5.0 успешно завършени негови подавания.

Сърбинът Дарко Миличич едва ли ще бъде изместен от първото място при блокировачите. Той прави средно по 3.3 „чадъри” на мач и отдавна си замина от Испания, а словенеца Радослав Нестерович пък се изкачи на второто място с 1.7 блока на мач.

24 състезатели не са изпуснали наказателен удар на това първенство, като двама от тях са с най-много опита 8 от 8 – Филипе да Силва от Португалия и Марин Розич от Хърватска. Най-често на линията за наказателен удар е заставал Андрей Кириленко – 38 пъти (32 сполучливи).
Марко Попович е вкарал най-много тройки досега – 15, а германеца Дирк Новицки е направил най-много опита от тройката – 44 (средно по 7.3 на мач).

Дирк Новицки и Дж.Р. Холдън делят първото място по най-много минути по терените на Испания  всеки един от двамата е бил на терена общо 201 минути.

Испания е най-резултатния отбор с 85.8 точки средно на мач, Полша е с най-малко – 62.8 точки.
Най-много на линията за наказателни удари е била Литва – общо 151 пъти. Най-много тройки са вкарали Хърватска – 51. Литовците са овладели и най-много топки – 221, руснаците са ударили най-много „чадъри” – 21, както и са най-добри при подаването – общо 91 асистенции.


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи