Блат надхитри „Петлите”


Блат надхитри „Петлите”
Никита Моргунов (снимка: ФИБА)
14-09-2007 00:40

След драматична битка в зала Паласио де Депортес Фелипе II в Мадрид, в първия четвъртфинал от Евробаскет 2007, Русия измъкна трудна победа над отбора на Франция с 75-71. И двата тима показаха невероятно желание за игра и воля за победа и се бореха със зъби и нокти докрай, но за съжаление само един от тях продължава напред.
През по-голямата част от двубоя, французите поддържаха преднина от 2-3 точки, но Русия, водена от Никита Моргунов, Джей Ар Холдън, Виктор Хряпа и Андрей Кириленко, който завърши със 7 откраднати топки, в крайна сметка успя да надвие „Петлите” и си осигури мястото на полуфинала. Добрата игра на звездата на Сан Антонио Спърс – Тони Паркър – не бе достатъчна да надвие тактическото надмощие на „Сборная” в последните секунди. Нервите на Тони Паркър и Борис Диау не издържаха и след изпуснатите от двамата общо 4 наказателни удара в самия край, на възпитаниците на Дейвид Блат не остана нищо друго освен да се възползват от възможността и да доиграят мача по възможно най-добрия за тях начин.
За Русия страхотна игра показа Виктор Хряпа (16 точки, 7 борби и 7 асистенции), плеймейкъра Джей Ар Холдън (15 точки, 2 борби и 2 асистенции) и Никита Моргунов (14 точки). Борис Диау от отбора на Франция реализира 17 точки, 6 борби и 2 асистенции, а Тони Паркър добави 15 точки.
С тазвечершната победа, Русия си извоюва мястото в четворката и очаква своя съперник утре от двубоя Хърватска - Литва. Независимо кой от тези два отбора ще се изправи пред възраждащата се „Сборная”, залозите са огромни, тъй като участието на финал, дава право за директно класиране на Олимпиадата в Пекин догодина.
На Франция пък не им остава нищо друго, освен да се преборят за по-добро класиране в осмицата.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи