Победа над Израел, оставаме в дивизия А


Победа над Израел, оставаме в дивизия А
Лирон Коен вкара 21 за Израел (@Motti Klinger)
15-09-2007 20:06

България победи Израел със 76-72 в последната си среща от допълнителните квалификации за класиране на Евробаскет 2007 в Италия в края на месеца. За съжаление тази победа стигна само за оставане в дивизия А, но не и за спечелване на първото място в групата. Победител в нея стана Израел, а Унгария отива на бараж за оставане сред най-добрите. България завърши на второто място след като всички отбори спечелиха доамкинските си мачове в тези квалификации.

След изиграването на другите днешни мачове на плейоф за последното място на Евробаскет ще играят Израел, Полша и Словакия. За оставане на същото място ще спорят Унгария, Словения и Швеция. Два отбора от тях изпадат в дивизия В.

Българките играха на приливи и отливи и на няколко пъти достигаха заветната разлика от 11 точки, която ни класираше за турнира в Италия.

Силно изигра за пореден път натурализираната българка Таня Чиров, завършила с 19 точки и 7 борби. Наталия Топалова добави 15 точки при стрелба 7/9 за 2 точки, а Елена Йоловска завърши с 11 точки и 8 овладени топки.

Най-добрата състезателка на гостенките Лирон Коен вкара 21 точки, но успя да подаде и 8 асистенции, а Лейн Селвин отбеляза по-голяма част от точките си (общо 13) в четвъртата част. Суез Карни също завърши с 13 точки. В по-важните моменти от срещата Израел показа по-комбинативна игра, за което говори и разликата в асистенциите (17-9 в тяхна полза).
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2007
  
СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2007


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ БЪЛГАРИЯ - ИЗРАЕЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи