Реакции след мача Испания-Гърция


Реакции след мача Испания-Гърция
Хосе Калдерон (снимка: ФИБА)
16-09-2007 10:52

Пепу Ернандес:

„Респект към отбора на Гърция. Накараха ни да се потрудим доста, за да стигнем до победата. Но понякога, когато спечелиш труден мач удоволствието е по-голямо. Гърция и Янакис свършиха чудесна работа. Двата тима се бориха здраво, а тези на скамейката не спряха да подкрепят съотборниците си на игрището. Ние показахме своята класа в тази среща. Винаги търсим победата, във всеки мач. Понякога обаче трябва да вложиш повече усилия да я постигнеш. Ние бяхме търпеливи през цялото време, независимо какво се случваше на терена. Някои неща се случиха на игрището, които не ни позволиха д аиграем по правилния начин.

Някои от нашите играчи срещнаха трудности срещу агресивната защита на съперника и това е нещо, което трябва да оправим за в бъдеще. Доволен съм, че ние също изпитахме удоволствие в края на този мач. Треньорите обикновено не получават тази възможност. Щастлив съм и за моите играчи.”
 

Хосе Калдерон:

„Този мач бе война и хубавото нещо от цялата работа е, че показахме най-доброто, което можем. Беше война от 12 срещу 12 играчи, а може би 15 срещу 15, тъй като всички треньори бяха въвлечени. Играхме като отбор и когато някои правеше грешка, другите го окуражаваха.

Този мач ми припомни полуфинала срещу Аржентина от световното през миналата година. Още веднъж показахме колко добър отбор сме. Гърците се бориха до края. Надявам се, че на финала ще играем по същия начин както в защита, така и в нападение. Знаем, че ще играем срещу силен съперник. В това първенство всеки мач е труден и със сигурност няма да бъде по-различно на финала.”

Панайотис Янакис:

„Видяхме един мач между вторият отбор в света срещу шампиона на негов терен. Нямахме много време да се подготвим за този мач. Честитя на Испания за победата. Ние се опитахме да играем на високо ниво и така ще бъде винаги независимо как, къде и кога. За мен бе много хубав мач и добра промоция за баскетбола. Това е по-важно отколкото самата победа в мача. Исках да играем лична защита, за да контролираме мача, но не успяхме да го направим до последните 4 минути в мача. Избрах тази тактика, защото имам много добри играчи, а когато използваш доста играчи нямаш проблеми. Ако гледате мача отново ще видите много малки детайли, които променяха развоя на мача. Имахме възможност да спечелим накрая но не можахме. Това е баскетбола.”
 

Костас Царцарис:
„Беше много труден мач за двата отбора. Испания имаше предимство, тъй като имаха един ден повече за почивка. Ние бяхме изморени от срещата предната вечер. Излязохме срещу най-добрия отбор и доказахме, че ние не сме за подценяване и можем да играем на високо ниво. Имаме още един мач и искаме да спечелим медал.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи