Дейвид Блат: "Това е исторически успех за руската нация"


Дейвид Блат: "Това е исторически успех за руската нация"
Дейвид Блат
17-09-2007 09:24

Треньорът на Русия Дейвид Блат бе един от най-щастливите и с най-заслуга за успеха на отбора:

„Хряпа беше ключа към успеха. Благодаря първо на него и другата голяма звезда в нашия отбор Андрей Кириленко. Те бяха не само чудесни играчи , но и такива като хора. Целта ни бе да бъдем в мача през цялото време. Когато ги проучвахме, това ни бе първата цел – да бъдем в мача за да чувстват напрежение. Така и стана и ние го използвахме.

Това е исторически успех за руската нация. Това е първа титла на новата Русия. Много съм горд, че съм треньор по време на този исторически успех. Много съм щастлив, че съм част от историята на Русия и баскетбола в Европа.
Не искахме да дублираме често Гасол. Дублирахме го тогава, когато той направи два дрибъла, за да не му позволим да се приближи към коша. Мисля, че свършихме добра работа срещу Калдерон и той не игра толкова добре както последния мач срещу нас. Играехме много пъти зона, за да не може Гасол да получава топката в подкошието. В краен случай трябваше да го фаулираме, за да стреля повече наказателни. Холдън спря през последните три дни Тони Паркър, Шарунас Ясикевичус и Хосе Калдерон и хората трябва да го признаят.”


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи