Андрей Кириленко: "Сега сме най-щастливите деца в света"


Андрей Кириленко: "Сега сме най-щастливите деца в света"
Кириленко надделя над Гасол
17-09-2007 09:55

Андрей Кириленко:

„Беше голямо предизвикателство да играеш не само срещу петима, но и срещу 15000 фенове тук в залата и милиони други у дома. В началото бяхме разколебани, но след това играхме като отбор.

Испанците са едни от най-добрите в света, но тази вечер ние бяхме малко по-добри от тях. Много съм щастлив, че ние сме много силни като отбор и дори моите съотборници могат да играят и без мен. Всеки може да помогне на другия. Това е най-големия успех в моята кариера. Това е най-добрият отбор за който съм играл. Всичките мои съиграчи са и моит най-добри приятели. Ние израснахме заедно и учехме заедно. Бяхме тренирани от едни и същи треньори. Познавам Виктор от 10 години. Някои от другите дори от 15, от както бяхме в училище. Сега сме най-щастливите деца в света.
Блат е страхотен треньор. Аз мога да кажа от името на целия отбор, че бе голямо удоволствие да се работи с него от самото начало. Във всеки един мач ние си помагахме. Не само на играчите, но и на треньора. Когато имахме проблем, ние отивахме при него. Понякога той идваше при нас и питаше кое е най-доброто за да вземем правилното решение. Поздравявам го за това.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи