Димитър Димитров заминава за Римини


Димитър  Димитров заминава за Римини
Димитър Димитров ще тренира с Римини
17-09-2007 14:36

Една от младите надежди на българския баскетбол – Димитър Димитров замина днес за Италия, където ще участва в тренировъчния процес на Римини за неопределено време. Димитров е само на 14 години, но притежава изключителни качества. През месец май тази година, сръбският специалист Ратко Йоксич го покани на двуседмичен лагер с момчешкия отбор на ЦСКА-Москва, където Йоксич работи като консултант. Миналият месец пък Митко бе на камп в Белград и също заинтригува специалистите с таланта си. Заминаването си за Римини, Димитров дължи на Лучано Капикьони – собственик на мениджърската агенция „Интерпърформансис” и самия Римини. Лично Капикьони е наблюдавал българина и поканил Димитров да се присъедини към отбора, като все още не са ясни намеренията на боса и дали на младока ще бъде предложен договор с агенцията. Засега е известно само, че Димитров ще тренира с италианкия тим.
Димитър Димитров е син на старши треньора на женския ни Левски Спартак - Тина Димитрова и брат на една от най-големите ни надежди в женския баскетбол – Екатерина Димитрова, която през миналия сезон също игра в Италия, но от тази есен ще подсили редиците на израелския Макаби Рамат Хен.
В Римини Димитров ще бъде заедно с другата ни 15-годишна надежда – Георги Сираков (Етър – Велико Търново), който в началото на лятото подписа 9-годишен договор с „Интерпърформансис” и замина за Италия заедно с цялото си семейство. През месец май Сираков отива на камп в Италия и след 2 тренировки, самият Капикьони буквално се влюбва в това момче и последствията са налице – Сираков е избран в програмата, от която навремето изгрява звездата на НБА – Ману Джинобили.
Всичко това, което се случва с тези 2 момчета дава надежди, че българският спорт и в частност баскетболът не са напълно изчезнали и все още се раждат такива талантливи деца, които ни карат да се чувстваме горди, че сме българи.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи