Вторият турнир "Христо Борисов" в края на месеца


Вторият турнир "Христо Борисов" в края на месеца
Черно Море спечели първия турнир
18-09-2007 13:16

Варна приема четирите най-добри юношески формации в страната за втория турнир в памет на легендата Христо Борисов. Черно море, Лукойл Академик, Левски и Рилски Спортист са имената на отборите. Датите на турнира са същите както през миналата година – от 28 до 30 Септември.

Христо Борисов е един от най-добрите баскетболисти на Варна за всички времена. Той почина през 2005 година на 59 годишна възраст в Шанхай, след като замина там за лечение. Заедно с друга легенда Георги Глушков той извежда Черно Море до първа титла в България. Един от основоположниците на силната баскетболна школа в град Варна.

В миналогодишното издание на турнира „Христо Борисов” първо място зае състава на Черно Море, победил убедително всичките си съперници. Втори завърши Лукойл Академик, трети Левски, а последен остана отбора на Одрин от Турция. В последния ден от турнира домакините победиха с 35 точки (101-66) Лукойл Академик. По-късно пък Лукойл Академик взе реванш в София по време на коледния турнир като победи на финала с 88-79.
Очакванията са тази година турнирът да бъде много по-оспорван като в битката за първото място да се намеси и Левски, ако в редиците им се завърне Христо Захариев. В момента той тренира в гръцкия гранд Панатинайкос. Големия липсващ ще бъде Божидар Аврамов, който замина да играе за Памеса Валенсия.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи