Българският вицешампион побеждава македонския


Българският вицешампион побеждава македонския
Давидов показа, че може и да подава
18-09-2007 19:07

Съставът на българския вицешампион ЦСКА победи със 79-61 македонския Фершпед Работнички. Пред стотина зрители, включително и новият президент на клуба – гръцкият бизнесмен Георгиос Стерянопулос в столичната зала "Христо Ботев" момчетата на Росен Барчовски записаха първи успех през новата година. Те водеха от самото начало и успяха да спечелят всички части от днешния двубой. На почивката разликата бе 13 точки в полза на домакините (45-32). През второто полувреме нещата не се промениха и се стигна до крайното плюс 18 за „червените”.

Добри впечатления оставиха новите американски попълнения на ЦСКА – плеймейкъра Майк Хендерсън и центъра Лавел Пейн. Хендерсън бе най-резултатен за отбора си със 17 точки, а освен това добави 4 борби и 3 асистенции. Сънародникът му Пейн вкара 16 точки и грабна 8 борби, но се понрави с няколко атрактивни забивки. Добро чувство за намиране на съотборниците си показа капитана на тима Георги Давидов, завършил с 6 асистенции. С екипа на ЦСКА дебютива Живко Стоянов, но той не успя да се разпише в мача.

Македонците бяха надиграни в борбата под коша (37-25), а освен това ЦСКА демонстрира също отличен процент на стрелба от наказателната линия – 90 % (18/20).
За гостие от Скопие ветерана Тони Симич вкара най-много – 16 точки, но и те не помогнаха на отбора му да запише трета поредна загуба от мини турнето си в България. Предните два дни те паднаха последователно от Балкан и Спартак Плевен.

След показаната игра днес става ясно, че ЦСКА ще бъде основен фаворит за влизане в А-1, след като ще участва с още 4 отбора в квалификациите в Правец я началото на другия месец.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ ЦСКА-ФЕРШПЕД РАБОТНИЧКИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи