Стипе Бралич: "Гунева е много добро попълнение за Шибеник"


Стипе Бралич: "Гунева е много добро попълнение за Шибеник"
Ева Гунева в Шибеник Джоли
19-09-2007 11:56

Евелина Гунева подписа за един сезон със шампиона на Хърватска Шибеник Джоли.Хърватките играха и във финал за Адриатическата лига през последния сезон, но не успяха да го спечелят. Те паднаха в София от ЦСКА и останаха втори в крайното подреждане.
Шибеник Джоли ще участва за първа година в Евролигата на ФИБА Европа. Досега отборът играеше в по-долния турнир, този на ФИБА Еврокъп. Освен в турнирите на ФИБА Европа, хърватките са неизменен участник в Адриатическата лига от нейното създаване.
27-годишната Гунева премина през различни страни през последните години – Румъния, Полша, Русия, Франция, Гърция, Турция и Италия.
Влязохме в контакт със старши треньорът на Шибеник Джоли Стипе Бралич, който бе любезен да сподели специално за читателите на BulgarianBasket.com мнението си за Гунева:

„Мисля, че ще бъде добро попълнение за отбора. Имам впечатления от преди за нея като играч. Следя й кариерата отдавна. Имахме нужда от такъв тип играч, с добра стрелба и добра игра в защита. Тя е комплексен играч на позиция 3. Изненадан съм, че не бе включена в националния отбор това лято. През миналото си спомням, че игра за България.”

Бралич също каза, че Гунева ще бъде използвана във всички срещи на отбора, който ще играе на четири фронта – Евролига, Адриатическа лига, първенство на Хърватска и купа на страната.
Гунева юе дебютира с екипа на Шибеник Джоли следващия уикенд (28-29 Септември), когато хърватките гостуват на турнир в Сараево с местния Железничар, Будучност и унгарския Шолнок.


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи