Шарунас Ясикевичус е свободен агент


Шарунас Ясикевичус е свободен агент
Ясикевичус е свободен (снимка: ФИБА)
21-09-2007 10:04 | Antonina Ilieva

Голдън Стейт разтрогнаха договора си със Шарунас Ясикевичус и най-после литовския гард е свободен.

Ясикевичус се присъедини към Уориърс през Януари, когато заедно със Стивън Джаксън и Ал Харингтън дойде от Индиана Пейсърс. Той обаче така и не намери сериозно място в ротацията на старши теньора Дон Нелсън. Вкара само по 4.3 точки и подаде по 2.3 асистенции по време на редовния сезон, но игра много малко през последните шест седмици от него. По-късно той игра само 7 минути по време на втория кръг от плейофите в западната конференция.

„Ние мислим, че за двете страни бе най-добре да разтрогнем,” казва легендата Крис Мълин, който е изпълнителен директор на Голдън Стейт. „Шарунас иска да има възможност да играе значителна роля в който и да е отбор. След като вече е свободен, той ще може да бъде привлечен от друг отбор и да реализира потенциала си.”
През лятото Ясикевичус упорито бе спряган за Олимпиакос, а през последните дни гръцките медии все повече лансират версията, че той ще облече екипа на европейския шампион Панатинайкос. Едно е сигурно, след като е свободен вече, няма да чакаме дълго преди да разберем къде ще играе един от най-добрите литовски баскетболисти през последните години.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи