Дунав Еконт стартира с победа


Дунав Еконт стартира с победа
Светла Асенова вкара 19 точки за Дунав Еконт
21-09-2007 19:06

Дунав Еконт стартира с победа международния турнир „Русчукъ”. В първият мач от днешната програма русенки надделяха над Берое 2007 с 85-64. 
Берое 2007 е новото име на Стара Загора, миналогодишните носителки на бронзовите медали от първенството на България. Между другото двата отбора играха в този малък финал за 3/4 място в плейофите на страната през Май. 
Срещата бе оспорвана само в първата четвърт, като двата отбора заложиха повече на защитата и си отбелязоха общо 26 точки (15-11). През вторите десет минути домакините от Дунав Еконт заиграха много по-добре и бързо натрупаха преднина, която на почивката вече имаше двуцифрено изражение (39-25).
Второто полувреме за разлика от първото започна с много по-успешни атаки и на двата състава в нападение. Те си отбелязоха 30 точки в рамките на три минути (25-28 мин.), като рядко бъркаха в акциите си. В края на частта състезателките на двата отбора се поумориха и не успяха да отбележат кош в последните две минути от третата четвърт. Последните минути на мача отново протекоха под диктовката на Дунав Еконт, които закономерно стигнаха до убедителна победа с 21 точки разлика.
За гостенките от Стара загора не игра Албена Бачкова. Тя е получила почивка от треньора на отбора Алекси Алексиев, който от тази година е начело на старозагорки. След мача той бе категоричен, че отбора на Дунав Еконт ще бъде голям фактор в първенството на страната и заяви: „Дай Боже всекиму такава селекция каквато има Дунав Еконт”. Освен това той се притеснява, че неговият тим има къса резервна скамейка – факт, който е познат до болка на феновете на женския баскетбол в Стара Загора.
За Дунав Еконт се отличи Светла Асенова с 19 точки, като направи само два пропуска от стрелбите си за целия мач. Даниела Георгиева добави 16 точки (3 тройки), Диана Найденова 14 точки и 6 асистенции, а Роксана Йорданова завърши с 11 точки, 3 асистенции и 2 отнети топки. За Берое 2007 бившите състезателки на Лукойл Нефтохимик Жанет Жельова (20 точки) и Елена Петрова (13 точки) бяха най-добри. Добре им партнираше ветеранката Христина Минкова с 12 точки, 4 овладени и 2 отнети топки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ ЕКОНТ-БЕРОЕ 2007 


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА „РУСЧУКЪ” 


ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА „РУСЧУКЪ” 


СТАТИСТИКА НА ДУНАВ ЕКОНТ 


СТАТИСТИКА НА БЕРОЕ 2007 
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи