Американско шоу в румънския сблъсък


Американско шоу в румънския сблъсък
Алша Ходжис
21-09-2007 23:47

Баскетболистките на румънския Александрия надиграха сънародничките си от Спортул Студенцеск с 83:67 във втората среща от международния турнир "Русчукъ" в Русе. Определението "румънски" е обаче е твърде условно за тима на Александрия, който започна 4 американки в стартовата си петица.
Именно две от тях - Алша Ходжис и Амбър Кънингам - се превърнаха в основни действащи лица още през първото полувреме. Атрактивното чернокожо доу показа завидно самочувствие. Двете подложиха противниковия кош на тоталана канонада от всякакви позиции, и най-вече от зоната за три точки, разчитайки също и на отличната борба в нападение на своята стройна бледолика сънародничка Крисчън Худ. Все пак многото им пропуски през първите 20 минути станаха причина техният отбор да губи с 35:37 на почивката.
В третата част обаче се равихри истинско шоу с основен солов изпълнител Алша Ходжис. Тогава тя започна да ниже тройка след тройка, като любимата й позиция беше на повече от метър зад европейската линия за 3 точки. Три от тези умопомрачителни далечни стрелби бяха в последователни атаки на Александрия! Две от тях пък допринесоха за серията от 11 безответни точки, с която отборът й обърна резултата от 43:49 до 54:49. А оттук до края на мача Александрия вече не изпуснаха инициативата и се наложиха с 83:67.
За победителките Ходжис завърши с общо 34 точки от които уникалните 8 тройки от 14 опита. Центърът Худ записа дабъл дабъл - 13 точки и 12 борби под коша, 9 от които в нападение.
За Спортул Студенцеск силен мач направи любимката на русенската публика Светлана Драгушин - 17 точки, 4 борби, 4 отнети топки и 2 асистенции. Игралата доскоро в Дунав Еконт румънка беше посрещната от феновете в зала "Дунав" с бурни аплодисменти, за което тя се отблагодари с типичните си ефектни трикови отигравания.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПОРТУЛ СТУДЕНЦЕСК - АЛЕКСАНДРИЯ 

СТАТИСТИКА НА СПОРТУЛ СТУДЕНТЕСК 

СТАТИСТИКА НА АЛЕКСАНДРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи