Мадлена Станева: Сигурна съм, че Дунав Еконт ще играе за титлата


Мадлена Станева: Сигурна съм, че Дунав Еконт ще играе за титлата
Мадлена Станева със съпруга си
22-09-2007 00:44

Както BulgarianBasket.com вече съобщи, патрон на силния международен турнир "Русчукъ" е легендата на русенския и българския женски баскетбол Мадлена Станева. След първия мач от турнира - победата на Дунав Еконт над Берое 2007 с 85-64 - тя сподели първите си впечатления от възродения женски отбор на клуба от който тя тръгна за големия баскетбол в началото на 80-те години.
"В този си вид отборът на Дунав Еконт определено ще играе за титлата в българското първенство!", заяви г-жа Станева. "Момичетата започнаха мача напрегнато, може би защото им е първо по-сериозно изпитание за сезона. След това обаче те се разиграха, затегнаха защитата и вече просто нямаше мач. Вярно е, че за Берое 2007 не игра тяхната най-добра баскетболистка Албена Бачкова; но дори и с нея, не вярвам, че съотношението на силите ще бъде много по-различно.
Впечатлена съм и приятно изненадана от тима на Дунав Еконт и въобще от начина, по който се е развил женския баскетбол в Русе. През последните години, живеейки във Франция, не съм имала възможност да следя какво се случва тук; докато един ден настоящият президент на моя роден клуб г-н Падалски се свърза с мен и ме покани за патрон на този турнир. Отзовах се с голямо удоволствие и много се радвам, че всичко това се случва."
Заедно с Мадлена Станева, в Русе гостува и нейният съпруг, известният френски баскетболист от близкото минало Ерве Дюбюисон. За BulgarianBasket.com той сподели, че е впечатлен от голямата тактическа грамотност, която са показали двата български отбора на старта на турнира "Русчукъ".

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи