Една точка не стигна на Полша


Една точка не стигна на Полша
Агнешка Бибжицка (снимка: ФИБА)
22-09-2007 09:58

Една точка не достигна на Полша да се класира за Евробаскет 2007 в Италия. В последния мач от допълнителния турнир в италианското градче Ланчано Словакия победи Полша със 76-74 и по този начин класира състава на Израел. Преди мача Полша имаше нужда от победа или загуба с точка, но противника да вкара максимум 76 точки. 29 секунди преди края Александра Карпинска имаше два наказателни удара при минус три (73-76), но успя да вкара само един, а в последните секунди Агнешка Бибжицка атакува от тройката и не успя.

 

Словакия трябваше да победи с 20 точки, за да се класира. Те бяха на път да го сторят, след като в началото на последната четвърт те поведоха с 16 точки (64-48). Това обаче бе максималното, което можаха да сторят в този мач.  

Бибжицка вкара 22 точки, а Марго Дидек добави 21, но те стигнаха само за второто място в групата.

Трите отбора постигнаха по една победа и във въртележката Израел има най-добър коефициент. Така те се класираха за започващия Евробаскет 2007 този понеделник в Италия. Израел попада в група с Чехия, Латвия и Турция.

 

И двата отбора, които бяха в групата на България, спечелиха допълнителните турнири в Италия. Израел – този за класиране на Евробаскет, а Унгария – този за оставане в дивизия А.

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи