ЦСКА си иска собствената зала


ЦСКА си иска собствената зала
Росен Барчовски
24-09-2007 17:05 | gong.bg

Старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски и новият собственик на отбора Георгиус Стерянопулос дадоха специална пресконференция преди началото на новото първенство.

„Ние носим марката ЦСКА и ще изпратим до ДАМС писмо, за да си върнем залата на стадион „Българска армия” след изтичането на договора за наем на „Овeргаз баскет академия”, чиито отбори сега играят там,” каза Барчовски за Гонг.

„Потърсих среща с Николай Тенев, но до такава не се стигна. Бях готов с конкретно предложение, но съм човек с достойнство и вече няма да търся среща”, каза още Барчовски за проблема, който отново излезе на преден план след Общото събрание на баскетболната ни федерация.

Относно детско-юношеската школа на клуба Барчовски сподели, че ще бъде трудно, но е оптимист.
„Знаете колко хора се упражняваха върху ЦСКА. Създаването „на пожар” на отбори във всички възрастови категории като административна мярка няма да доведе до нищо. На треньорите ни Емилия Варадинова и Кирил Бозов ще им е много трудно поне първата година, но те ще се справят”, коментира още наставникът на „червените”. 

ЦСКА заминава утре за Ямбол, където ще участва на подготвителен турнир преди началото на новия сезон, а Росен Барчовски каза, че е доволен от организацията в клуба и от старанието на младите играчи в отбора. „Червените” очакват съвсем скоро да парафират договора си с юношата на Лукойл Академик Живко Стоянов, а до 2-3 дни трябва да привлекат и още един млад баскетболист.

Христо Николов пък се оплаква от болки в гърба и ще пропусне турнира в Ямбол.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи