Катя Янчева ще играе в Италия


Катя Янчева ще играе в Италия
25-09-2007 09:00 | Александър Сотиров

Катя Янчева ще играе в Италия през новия сезон стана ясно преди броени дни. В периода от 2004 до 2007, 183-сантиметровото гард-крило учеше и се състезаваше в САЩ за Lewis-Clarke State University в NAIA. Изминалия сезон беше един от най-силните за Катя в колежа. Тя игра в 34 мача за Warriors, от които в 21 започна като титуляр. Постигна средно по 7.6 точки, 4.2 борби, 2.5 асистенции и 1.3 откраднати топки за 21.2 минути на терена. Отборът и завърши с второ постижение в NAIA - с фантастичните 31 победи и 3 загуби.
През новата състезателна година Катя ще защитава цветовете на Фирензе Флоренция, от италианската Лига 2. Янчева изкара тестове и в още няколко отбора, от които също останаха впечатлени от качествата и, но тима от Флоренция е бил най-настоятелен в битката за подписа на крилото. Младата българка заминава в сряда за Италия.
Катя е дъщеря на може би най-добрия български треньор на подрастващи - Янко Янчев и една от най-добрите наши баскетболистки от близкото минало - Албена Янчева. Има сестра Емилия, която е част от националния отбор за девойки, като тази година ще играе в Славия. Катя също започна подготовка с "белите", но чакаше до последно предложения от чужбина.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи