Кийт Хюз се връща в Алвина


Кийт Хюз се връща в Алвина
Алвина се готви за новия сезон (varna-sport.com)
25-09-2007 13:09

Отборът на Алвина няма да участва в А-1, но новините около този клуб заваляха.

Един от лидерите на отбора Стамен Тошев няма да играе през новия сезон вследствие болките в гърба, които го измъчваха и миналата година. Освен него друг център Пламен Христов ще помага на играещия треньор Борис Стоянов по време на мачовете на отбора. Той ще бъде картотекиран, но ще бъде използван само в краен случай.

Президентът на клуба Стоян Стоянов претърпя операция на коляното при известния наш специалист Тони Георгиев след като получи нелепа контузия по време на аматьорски волейболен мач. В момента той си почива, а крилото Светослав Боев има задачата да картотекира отбора в БФБ.

Добрата новина е, че в отбора се завръща американеца Кийт Хюз, а освен това е привлечен друг добър висок играч в лицето на Николай Балев. Хюз вече води подготовка с тима във Варна.

Стоян Стоянов се надява в скоро време да осигури на Хюз да води детски групи към клуба и да предава опита си на подрастващите.

С отбора тренират и двама юноши на Черно МореАлександър Иванов и Симеон Савов, както и игралия в друга юношеска формация Стефан Друмев от Аксаково.
Играчите вече тренират сериозно за новия сезон и очакват жребия за него. Отборите в източната А-2 ще станата известни след изиграването на квалификацията за А-1. От петте участника три ще влязат в А-1, а другите два ще играят в А-2. След като се разберат те, от БФБ ще направят разпределение на отборите в западната и източната А-2 и ще бъде изтеглен жребия за техните първенства.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи