Мъжкият Берое отказа шампионата


Мъжкият Берое  отказа шампионата
25-09-2007 13:09

Мъжкият отбор на Берое Стара Загора няма да играе в първенството на България за сезон 2007/08. Финансови са затрудненията в клуба, които спират отбора от участие в А-2 въпреки подадената заявка за участие и внесения депозит.

Берое завърши трето място в източната А-2  (5 победи и 5 загуби) и след това на първо място в сборната А-2 през миналия сезон с актив от 7 победи и 3 загуби.

От клуба са дали уверение, че няма да спират никого и ще дадат разрешение на желаещите да играят в други клубове. Вече Илия Георгиев и Тодор Цветанов преминаха в Сливен, Йордан Янков в Славия, а Павел Маринов е в Балкан.

Въпреки, че мъжки отбор в Стара Загора няма да има, детско-юношеската школа ще продължи съществуването си. Подрастващите на Берое ще играят в друга зона през новия сезон. Вместо в зона Тракия както досега, те ще мерят сили в зона Мизия в областното първенсто през 2007/08 година.
Освен тях почитателите на баскетбола в Стара Загора ще могат да наблюдават срещи от А-1, но в женската част. Отборът на Берое 2007, приемник на БК Стара Загора ще се бори отново за медал в първенството при жените. Те станаха бронзови медалистки от миналогодишните плейофи на страната и турнира за купата на България.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи