ЦСКА сломи съпротивата на Спартак МВР


ЦСКА сломи съпротивата на Спартак МВР
ЦСКА победи Спартак МВР
01-10-2007 20:06

ЦСКА се справи със съпротивата на Спартак МВР във втората среща от днешната програма на квалификацията за влизане в мъжката А-1. „Червените” успяха да победят с убедителните 18 точки накрая 96-78, но не стигнаха толкова лесно до победата.

Полицаите” държаха разликата и само накрая, когато не успяха да вкарат в няколко поредни атаки ЦСКА дръпнаха. Разликата почти през целия мач не минаваше двуцифрената граница. Това направи мача много интересен за публиката, дошла да наблюдава срещата в спортния комплекс в Правец.

За Спартак МВР изключителен мач направи Ивайло Равуцов, който облече екипа на „полицаите” специално за този турнир. Гардът вкара 30 точки, подаде за 7 коша на съотборниците си и бе точен 4 пъти от зоната за 3 точки. Иван Тилев добави 19 точки за Спартак МВР.

За ЦСКА много добър дебют в първенството на България направиха американците Майкъл Хендерсън и Лавел Пейн. Те обаче изпъкваха с играта си в нападение, но имаха много пропуски със същата в защита. Пейн завърши с 27 точки и 14 борби, като пропусна в само 2 от стрелбите си. Това му донесе коефициент от 41 в края на мача. Хендерсън добави 19 точки, 5 отнети топки и 4 борби. Той обаче се пропукваше в защита като не можа да се справи с опеката на Равуцов. Пейн пък се понрави с няколко много красиви забивки.

Утре "червените" срещат другия победител от днешната програма Дунав 2007, а пък Спартак МВР играе срещу Сливен, които почиваха днес.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК МВР-ЦСКА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи