Нов украинец в Ямбол


Нов украинец в Ямбол
Вадим Река
02-10-2007 10:21 | yambolbasketball.com

На проби в „Ямбол” пристигна украинецът Вадим Река, съобщава официалния сайт на клуба. Той е висок 208 см. и играе като „център”. Вадим идва от МБК „Одеса” и е бил съотборник на дошлият в Ямбол преди месец Кирило Скуматов. Двамата са влизали в стартовата петица на отборът от Одеса.
Украинският център ще проведе няколко тренировки с ямболският отбор преди старшията Иван Чолаков да реши дали да го остави в тима. Първите негови впечатления от новодошлият баскетболист са много добри. Очаква се Вадим Река да запълни последното липсващо място в тима ни – това на позиция „5”. С евентуалното негово привличане ще приключи и селекцията за новия сезон на „Ямбол”.
Другият украинец в отбора ни Кирило Скуматов се очаква да се завърне в средата на седмицата с получена виза ”Д” за продължителен престой. В БФ”Баскетбол” беше картотекиран и Иван Марчев, които с изявите си в третия последен мач от турнира „Петър Майсторов” склони Ив.Чолаков да го остави в отбора.

От няколко сезона насам „Ямбол” не е изглеждал толкова добре балансиран и окомплектован отбор. С евентуалното по-дълго оставане при нас на Димитър Ангелов вече по-смело може да погледнат към призовите места.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи