Трудна победа на Испания, Русия се завръща


Трудна победа на Испания, Русия се завръща
Илона Корстин с 21 т. за Русия снощи (сн. ФИБА)
02-10-2007 12:32

От снощните три мача в група F от втората фаза на ЕвроБаскет 2007 за жени в Италия, най-оспорван и интересен се оказа последният - Франция-Испания.
След като в предишния си мач французойките приземиха литналия в небесата отбор на Беларус, сега те оказаха изключителна съпротива на един от големите фаворити - Испания. Все пак крайната победа беше за испанките с 63-53, но с изключение на началото и края на мача, Франция водеше в резултата почти през цялото време. Самият факт, че до средата на третата четвърт испанките нямаха отбелязана нито една тройка е показателен - възпитаничките на Жак Комер продължават да впечатляват с играта си в защита на това първенство. Въпреки загубата, те са почти сигурни участнички на четвъртфинал преди последните мачове в група F. Испания пък все още е единственият непобеден отбор на първенството.
След като направи фурор в предварителната група, сега във втората фаза тимът на Беларус имаше втора много трудна задача. Първо в неделя той беше спрян от здравата защита на Франция, а снощи логично дойде и загубата от "по-големия брат" - суперфаворита Русия - 87-73 за Степанова, Корстин и ко. Отново в типичния си стил - завършване на атаките в трапеца и почти без стрелба отдалеч, рускините смазаха съпротивата на съперника си още в средата на втората четвърт. В един момент от мача те дори водеха с 30 точки, но после решиха да съхранят част от силите си и крайната победа дойде само с 14. Така Русия се реабилитира за изненадващата загуба от Сърбия преди два дни. Беларус пък продължава да има шансове за класиране по-нататък, но за тази цел трябва утре да победи домакина Италия.
Именно италианките постигнаха най-убедителната победа снощи - 64-43 срещу Сърбия. Не толкова самият успех на "скуадра адзура", колкото голямата разлика от 21 точки беше малко изненадваща. Без съмнение обаче немалка мотивация за момичетата на Джани Ламбруски е пълната (за пореден път) зала в градчето Ортона, което вече трети ден живее с вълненията около своите любимки. Със сигурност и утре срещу Беларус подкрепата за тях ще е същата. Козът на отбора-домакин пък ще бъде отново тактическата дисциплина и отборната игра - цели 6 италиански баскетболистки записаха по 9 или повече точки за победата над Сърбия.
Тази вечер пък очакваме развръзката на борбата в другата група Е. Там за последното място на четвъртфинал ще спорят три тима - от 17.00 ч. в пряк двубой ще се срещнат Литва и Турция, а в късния мач от 22.00 Германия ще играе с вече класиралата се Латвия.
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи