Амари Студамайър аут за три седмици


Амари Студамайър аут за три седмици
Амари Студамайър
02-10-2007 19:39 | Александър Сотиров

Тежкото крило на Финикс Сънс - Амари Студамайър продължава да страда от проблеми с коленете. 208-сантиметровия Амари ще претърпи артроскопия на дясното коляно. За щастие на фенове и ръководство на слънцата, не се отнася до сериозна травма, а просто ще бъдат остранени парченца хрущял. Диагнозата е далеч по-лека от тази преди две години, когато заради микрофрактура в лявото коляно, Студамайър пропусна целия сезон 2005-2006.
"Това е процедура, която Раджа Бел претърпя съвсем наскоро" заяви треньорът на Финикс Майк Д'Антъни "Имаме време да го направим, и затова решихме, че Амари ще се подложи на хирургическата интервенция, която ще бъде извършена от ортопеда-специалист на отбора - Томас Картър."
Целия отбор на Финикс Сънс, с изключение на Амари замина с автобус за Туксон, където от вторник ще започне шестдневен тренировъчен лагер в базата на Университета Аризона - McKale Center.
Това е втора хирургическа намеса в дясното коляно на Студамайър, след като той претърпя артроскопия докато се възстановяваше от микрофрактурата на лявото коляно.
През изминалия сезон Амари постигна 20.4 точки и 9.6 борби средно на мач и бе избран в първия отбор на НБА.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи