Дунав Еконт се пуска на турнир в Румъния


Дунав Еконт се пуска на турнир в Румъния
След "Русчукъ", тимът ще гони нова купа
03-10-2007 23:38

Дунав Еконт ще играе с букурещките Олимпия и Рапид и с отбора-домакин на силния приятелски турнир, започващ в румънския град Александрия в петък. Така русенки ще се опитат да спечелят втора поредна такава купа, точно две седмици след като грабнаха тази на турнира "Русчукъ", на който бяха домакини.
Тогава, както BulgarianBasket.com своевременно съобщаваше, Дунав Еконт спечели убедително и трите си мача, последният от които именно над отбора на Александрия. Сега русенки ще върнат визитата, като мачът между двата отбора отново ще бъде последен на турнира - тази неделя, 7 октомври, от 12.00 ч. Макар че тимът на Александрия остана едва трети на турнира в Русе, напълно възможно е този път именно тази среща да бъде решителна за първото място. За Дунав Еконт обаче първото място няма да е най-същественото. По важно е, че ще пробва силите си срещу три от най-добрите отбори в румънското женско първенство, сериозни съперници за генерална репетиция преди мача на годината за русенки - гостуването на кипърския АЕЛ Империал Лимасол на 18 октомври.
Първото им изпитание на турнира в Александрия ще бъде в петък, 5 октомри, от 17.00 ч. Съперникът - петият в първенството на Румъния Олимпия Букурещ - е също много добре познат на русенските любители на баскетбола от гостуването си в зала "Дунав" миналия септември и победата над младия тогава отбор на Дунав Еконт с 92-87.
Във втория си мач в събота, 6 октомри, също от 17.00 ч. Дунав Еконт среща шестия в румънското първенство - Рапид Букурещ.
От третия съперник, отбора на домакините, впечатленията ни са съвсем пресни от изявите му на турнира в Русе. Там Александрия, който е осми в предишното първенство на Румъния със състав само от девойки, показа че този сезон ще бъде с далеч по-големи амбиции. Особено ако потръгне стрелбата на Ходжис и Кънингам, които са само половината от атрактивното каре от нови американски попълнения в румънския тим.
В дните от петък до неделя BulgarianBasket.com ще направи всичко възможно да ви информира за изявите на Дунав Еконт на румънска земя.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи