Костов няма да пътува за Кипър


Костов няма да пътува за Кипър
Чавдар Костов остава в България
04-10-2007 18:05

 Младият талант на Лукойл Академик Чавдар Костов няма да пътува с отбора за силния турнир в Кипър от 5-ти до 8-ми октомври. Треньорският щаб взе решение да остави Костов в България, за да може той да се възстанови напълно от контузията на глезена, получена преди две седмици. Старши треньорът Желко Лукаич ще разчита на Любомир Лилов да подпомогне отбора в тежкия турнир. Всички останали баскетболисти са здрави и ще вземат участие в предстоящите срещи.

Това ще е второто участие на Лукойл Академик на този турнир, като предишния път отборът зае първото място. Турнирът ще е и последна проверка за отбора преди началото на вътрешното първенство и турнира за купа УЛЕБ.

Баскетболистите на Лукойл Академик ще летят утре, 5 октомври, в 8:10 ч. за Ларнака. От там ще бъдат транспортирани с автобус до Никозия, където ще се проведе самият турнир.

Първият мач на Лукойл Академик е в деня на пристигането им в Кипър срещу Олимпиакос. От 19:00 ч. утре българският отбор ще премери сили с гръцкия гранд, в чиито редици е и плеймейкърът на националния отбор Родерик Блекни. В събота по програма не е предвиден мач, а „студентите” ще проведат две тренировки – от 12:30 – 14:00 ч. и от 19:00 - 21:00 ч. В неделя отборът ще има сутрешна тренировка от 9:30 до 11:00, а от 19:00 часа е мачът с Керавнос (Кипър). В последния ден на турнира Лукойл Академик ще тренират от 9:30 до 11:00, а от 17:00 ч. „студентите” ще срещнат отново Арис (Солун), с който си размениха по една победа на проведените контролни срещи в България преди седмица.

Завръщането на Лукойл Академик в страната ни ще е на 9-ти октомври, вторник, в 13:30 ч.
Чака се отговорът на БФБ на молбата първият мач от вътрешното първенство на Лукойл Академик да бъде изместен на 11-ти октомври.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи